Puantaj Nedir? Cetveli Nasıl Hesaplanır? - Pera Passage

Puantaj Nedir? Cetveli Nasıl Hesaplanır?

İçindekiler

Puantaj Nedir?

Puantaj, firma veya işletmelerin en önemli kaynağını oluşturan insan gücüne entegre edilmesi gereken bir sistemdir. Lokasyon bazlı ziyaretçi takip, çalışan denetimi ve ayarlanması iş operasyonlarının sürekliliğini sağlamak için gereklidir. Puantaj cetveli sayesinde maksimum firma kârlılığı sağlanarak günlük, haftalık ve aylık olarak operasyonlar veri haline getirilebilir.

İşletmenizde saat, gün, haftalık ve aylık olarak tam denetim sahibi olmak ister misiniz?

Puantaj Nedir?

Kısaca Puantaj, iş operasyonlarının saat üzerinden çalışan personel veya ziyaretçi odaklı olarak kayıt altına alınması ve raporlanmasıdır. Çalışan personellerin saat, gün ve aylık bazda çalışma süreleri takip edilir ve mesaileri saat üzerinden hesaplanır. Puantaj ile maaş hesaplaması, ödemelerin yapılması ve ziyaretçilerin verisel olarak kayıt altına alınması sağlanır.

Puantaj kayıtları, çalışanlar için günlük çalışma saatleri baz alınarak tutulur ve işletmenin ödeme tarihine göre sisteme entegre edilir. Aylık tutulduğu takdirde çalışanların maaşlarını ödeyebilmek için bordro hesaplamasında kullanılabilir.

İş süreçlerinde Puantaj sistemini günlük ve aylık olarak etkin bir şekilde kullanmak, yüzde 70’e varan bir işletme kârlılığı sağlar.

Günlük ve Aylık Puantaj Nedir?

Günlük ve aylık puantaj sistemleri, özellikle ödeme hesaplamaları bağlamında birbirinden ayrı tutulmaktadır. Günlük puantaj, puantaj usulü çalışanların maaş hesaplamalarında kritik bir ölçüttür. Standart iş sözleşmelerine tabi olan bireyler, sözleşmelerinde belirtilen maaş günlerinde ödemelerini alırlar ve işveren, yalnızca bu belirli dönemlerde maaş ödemekle yükümlüdür.

Puantaj usulü çalışanların maaş hesaplamaları ve ödeme günleri ise değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple puantaj usulü çalışanlar, günlük puantaj sistemine kaydedilen mesai kayıtlarına dayanarak ücretlerini alırlar.

Günlük puantaj sistemine göre ödeme yapıldığında, yalnızca puantaj cetvelinde kayıtlı olan çalışma günlerine göre bir ücret belirlenir; bu durumda sabit bir maaş dönemi söz konusu değildir.

Önerilen İçerik  Yetkinlik ve Beceriler CV’de Nasıl Yer Alır? Önemi Nedir?

Puantaj Cetveli Nedir?

Puantaj cetveli, iş operasyonları içerisinde Puantaj kayıtlarının tutulduğu tablodur. İşletme personellerinin saatlik olarak çalışmaları Puantaj’a aktarılır ve Puantaj cetveli için tabloya dönüştürülür. Tablo da çalışanın iş süresi, raporlu olup olmadığı, işe gelip gelmediği veya fazla mesai gibi teknik bilgilere yer verilir.

Kısaca Puantaj cetveli, işletme personellerinin iş süreci içerisindeki faaliyetlerinin eski usul kağıt veya yeni tekniklerin barındırdığı sistemsel programlarla kayıt altına alınmasıdır. Saatlik hesaba göre günlük, haftalık veya aylık olarak Puantaj cetveline aktarılan bilgiler, işletme kârlılığı için daha sonra kullanılabilir.

Puantaj sisteminden en yüksek verimi elde etmek için elde edilen verilerin doğru bir şekilde Puantaj cetveline aktarılması gereklidir.

Puantaj Cetveli Nasıl Doldurulur?

Her işletme, iş operasyonları gereği oldukça özeldir ve farklı yöntemlerle idare edilir. Puantaj sistemi de işletmeye özgü olarak veri çekilmesi gereklidir. Doğru bir şekilde toplanan veriler, Puantaj cetveli içerisinde doldurularak iş operasyonlarına entegre edilmelidir.

Aylık bir Puantaj cetveli içerisine;

  • Her ayın ilgili günü, haftaları ve resmi tatiller,
  • Çalışan bilgileri ve görevleri,
  • Çalışma saatleri ve görev yerleri,
  • Varsa extra mesailer,
  • Brüt ve net çalışma saatleri doldurulur.

Günlük bazda bir Puantaj cetveli ise yukarıdaki bilgilere ilave olarak çalışanın izin günleri, raporları veya işe gelip gelmediği gibi özel bilgileri içerir. Aylık bazda Puantaj cetveline göre daha özeldir ve kısa vadede değişiklikleri hedef alır.

Pera Passage’da Ziyaretçi Takip ve Yönetim Sistemi

Pera Passage, Puantaj sisteminden maksimum verim alınması için ziyaretçilerinde kayıt altında olması gerektiğini savunur. Türkiye’nin en gelişmiş yapay zeka destekli ziyaretçi takip ve yönetim sistemiyle lokasyon bazlı ziyaretçiler takip edilebilir, kaydedilebilir ve randevu sistemine aktarılabilir.

Ziyaretçi takip sistemi, Pera Passage içerisinde iş operasyonlarında ziyaretçi yönetimi ve randevu sistemini birleştiren özel bir dijital platformdur. İşletme personellerinin Puantaj ile takip edilmesinin yanı sıra ziyaretçilerinde girişleri, çıkışları, faaliyetleri ve randevu süreçleri bir sistem içerisine alınmalıdır.

Önerilen İçerik  Bordro Nedir? Ne İşe Yarar? Örnek Hesaplama

Puantaj, QR kod ve yapay zeka teknolojisi ile oluşturulan Pera Passage ziyaretçi takip ve yönetim sistemi birlikte kullanıldığında ziyaretçi ve çalışan denetimi sağlanabilir. İşletme kârlılığını kanıtlanmış bir şekilde yüzde 110 oranında artırmak için Pera Passage çözümlerine göz atabilirsiniz.

Puantaj Hesaplama Nasıl Yapılır?

Puantaj hesaplama süreci, her bir personelin çalışma sürelerini düzenli bir şekilde kaydederek ve bu verileri işleyerek gerçekleştirilir. Genellikle puantaj cetvelinde, her personelin adı ve soyadına karşılık gelen satır ve sütunlar bulunur. İşverenin ve personelin haklarını koruyan adil bir ödeme sistemini sağlamak için önemlidir. Bordrolama yazılımları ve otomasyon sistemleri, bu süreci daha etkili ve hatasız hale getirebilir.

Puantaj hesaplama sürecinde izlenmesi gereken aşamalar.

  • Her personel için ad ve soyadına karşılık gelen satırlara gerekli bilgiler girilir.
  • Personellerin net çalışma süreleri hesaplanır.
  • Hesaplanan sürelere göre maaş ödemeleri belirlenir.
  • Pera Passage özel form sistemi ile ziyaretçilerden personel dönütü alınır.
  • Yönetim kurulu veya işveren hesaplamaları kontrol eder.
  • Puantaj hesaplama tamamlanır ve personel ödemeleri gerçekleştirilir.

Puantaj hesaplaması ve Puantaj cetveli oluşturmak oldukça kolaydır ancak ziyaretçilerden verilerin de aktarılması oldukça önemlidir. Pera Passage çözüm ortağı olarak ziyaretçilerle personellerin elektronik bir sistemde bağının oluşmasını sağlayabilir ve işletme kârlılığını artırabilirsiniz.

Benzer Gönderiler

Puantör, kamu veya özel sektörde çalışan personelin çalışma saatini ve faaliyetlerini kaydeden kişilerdir. Puantör olarak görev alan personel, çalışanların mesai...

SWOT analizi sayesinde işletmenizi güçlendirebileceğinizi biliyor musunuz? Organizasyonunuzun bir pozisyon karşısında avantajlarını ve dezavantajlarını görmek için SWOT kullanabilirsiniz. Güçlü yönler,...

Özlük dosyası personel çalıştıran işletmelerin çalışanları adına kayıt tutması için gereklidir. Personel özlük dosyası olarak da bilinen bu dosya, Türk...

Demo Talebi